BARRY CALLEBAUT | |
Dünya Çikolata Ustaları Yarışması’nın Güneydoğu - Avrupa Temsilcisi Bir Türk Oldu! | |
Barry Callebaut’un gurme markaları olan Callebaut, Cacao Barry ve Carma tarafından organize edilen ve çikolatada yaratıcılığın konuşulduğu dünyanın tek ödüllü çikolata yarışması olan Dünya Çikolata Ustaları Yarışması Avrupa ön elemeleri, 15-16 Mart 2013 tarihlerinde USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi)’da gerçekleşti. Çikolata profesyonellerinin, pasta şeflerinin, şeflerin ve profesyonellerinin takımlar halinde değil, bireysel olarak performans sergiledikleri türünün tek örneği olan yarışmanın kazananı ise Türkiye’den katılan Yiğit Zeyneloğlu oldu. Paris’te gerçekleşecek olan uluslararası finalde bölgeyi temsil edecek olan Yiğit Zeyneloğlu 2000 yılında Londra’da bulunan Le Cordon Bleue Gastronomi okulunda eğitim almış ve 14 yıldır kendi aile işleri olan Adana Pastabahçesi’nde pasta şefi olarak çalışmakta… Ulusal Çikolata ustası unvanını elde etmek için birbirleriyle yarışan çikolata ustaları, pasta şefleri ve çikolatayla uğraşan diğer profesyoneller 5 kategoride yarıştılar. Yarışma sürecince tüm yarışmacılar sektörden gelen deneyimli jüri üyelerine tüm teknik ve yaratıcı yeteneklerini sergilediler. 2 günlük yarışma süresince: gösteri çikolatası, kalıp pralin, çikolatalı pasta, ve yeniden yorumlanmış gastronomik bir tatlı “Profiterol” yaptılar. Bu senenin teması olan Lezzet Mimarisi, tüm yapılan ürünlere yansıdı. Yapılan lezzetlerde Barry Callebaut’un gurme markaları olan Callebaut, Cacao Barry ve Carma’nın ürünleri kullanıldı. |
|