HOTRAIN
OTEL ve YİYECEK&İÇECEK İŞLETMELERİ İÇİN EĞİTİM KAÇINILMAZ...
 
“Olmamız gereken şeyi olduğumuz gibi kalarak olamayız”. Max De Pree

2005 yılında Turizm ve Kültür Bakanlığının verdiği rakamlara göre turizm gelirinin 13,9 milyar Amerikan Doları olduğu ve 21,122,000 turistin ülkemize geldiği düşünülünce, otellerin ve tüm yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerin sundukları servis daha da büyük bir önem taşımaya ve ön plana çıkmaya başlıyor. Turizm sektöründe rakibimiz olan ülkeler ile baş edebileceğimiz “daha dahil paketler” olmadığı gibi elimizde kullanabileceğimiz en büyük koz personele sağlanan eğitimler sayesinde yaratılacak servis kalitesi farkı olabilir.

Gazetelerde, dergilerde, elektronik ortamda birçok yazı, makale ve eleştirinin konusu olan “servis kalitesi”’nin aslında hepimizin hayatında, iş gününün yoğun temposu içinde kısıtlı bir zamanda geçirdiğimiz deneyimden sadece kendimize ve sevdiklerimize ayırdığımız tatillere kadar bizim için önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Peki “servis kalitesi” nedir? İçten bir gülümseme ile karşılanıp, zamanında ve ilgili bir şekilde ihtiyaçlarımızın karşılandığı, daha kelimelere bile dökmediğimiz bir isteğimizin gerçekleştiği, doğru bilgilerin aktarıldığı ve aynı samimiyette uğurlandığımızbir süreçtir. Tabii ki, lezzetli bir yemek, rahat bir ortam, dinlediğimiz müzik ile de servisin derecesini belirleyebiliriz. Ancak, hatırladığımız ne tahta sandalyeler vardır ki, bir güleryüz ile saatlerce üzerinde dünyanın en ergonomik koltuğunda oturduğumuz hissini veren. Bugün, çalışanlarına işletme standartlarını en iyi şekilde sunmak ve onları geliştirmek için eğitim vermenin servis kalitesindeki önemini görerek yola çıkan otel ve restoranlar giderek artmakta. Hatta kimileri kendi personeli için hayat boyu hatırlanacak bir kariyer okulu olma çabasında.

Hotrain Otel ve Restoran eğitimleri de bu bakış açısı ile yola çıkmış bir eğitim ve danışmanlık firması. Tüm personele çalıştıkları işletmenin standartları doğrultusunda profesyonel görünümden,mükemmel bir servis vermeleri için gerekli olan tüm becerileri geliştirmeye odaklı olan eğitimler sunmakta. Yiyecek ve İçecek servisi gibi operasyonel eğitimlerde mönü bilgisinden, servis akışına, şarap-yemek eşleşmesinden, şarap tadımına kadar birçok farklı konuda katılımcıların bilgisini arttırırken, canlandırmalar ile onlara misafir hizmetinin ön provasını yaptırmakta. Yönetici eğitimlerinde ise, şef ve müdürlere kurumiçi iletişimden, etkinlik yönetimine, takım çalışmasından, stres ve kriz yönetimine kadar çok geniş bir yelpaze de eğitimler vermekte.

Bu bağlamda, global hizmet anlayışı bugün daha da bireysel servis yönünde sağlam adımlar atarken, ülkemizin geriden takip etmek yerine, bilgi ve beceri adına uzun vadeli eğitim yatırımları gerçekleştirmesi turizm geleceğini birincil düzeyde etkileyecek, kaçınılmaz bir gerçektir.