Serdar TÜLEK

Çikolata dünyasında bir devrim: “VOLCANO”
 
Çikolata dünyası için devrim niteliğindeki 55 derecede eriyen “VOLCANO” çikolata ile ilgili olarak , Barry Callebaut firmasının Türkiye, Bulgaristan ve Romanya Direktorü Sayın Serdar TÜLEK’ten Barry Callebaut ve VOLCANO hakkında bilgi aldık.
 
MerkeziZürih’te bulunanBarry Callebaut ,halen 26 ülkede, 40 civarında üretim tesisi ve7000’den fazla çalışanıile , dünyanınöndegelenyüksek kaliteli kakao ve çikolata üreticisidir.2007-08 mali yılında 4,8 milyar CHF / 2,9 milyar EURO / 4,4 milyar ABD Doları satış yapmıştır. Şirket, gıda üreticilerinden çikolata profesyonellerine, dünya çapında perakende mağazalarına uzanan yelpazede tüm gıda endüstrisine hizmet etmektedir.
Barry Callebaut kendini yeniliğe adamış ve çığır açan birkaç ürün geliştirmiştir,
BunlardanBazıları:
* Şekeriazaltılmış ve/veya
* Yağıazaltılmışçikolata
* Hazmı kolay probiyotik çikolata
* Diş dostu çikolata
* ACTICOA™ (flavanol bakımından ekstra zengin), kalbinize iyi gelen ve yaşlanma önleyici etkisi olan çikolata
* VOLCANOçikolata:
“VOLCANO” çikolatamız iki büyük ürün özelliği sağlamaktadır:
1. Isıya dayanıklıdır, yani standart çikolatalar normal olarak vücut sıcaklığında, hatta, 30˚C’de erimeye başlarken, VOLCANO sadece yaklaşık 55˚C’de erir.
2. Hacim başına, standart çikolatadan daha az kaloriiçerir.

* VOLCANO ısıya dayanıklı bir çikolatadır
VOLCANO, %100 doğal kaynaklarkullanılarakyeni geliştirilmiş bir çıtır çikolatadır. Isıya dayanıklıdır, yani, çikolata elinizde değil sadece ağzınızda erir. Standart çikolatalar vücut sıcaklığında,30˚C’de erimeye başlarken, VOLCANO sadece yaklaşık 55˚C’de erir. Barry Callebaut, üretim sürecine özel bir adım dahil ederek erime noktasını yükseltmeyi başarmıştır. Bu yenilik ayrıca tüketicilerin parmaklarına bulaştırmadan çikolata yemelerini mümkün hale getirmiştir. VOLCANO çikolata, ılıman iklimdeki ülkeler için, veya ürün lojistiği ve soğutma sistemlerinin mükemmel olmadığı ülkeler için de harika bir üründür.
VOLCANO, ağzınızda tükürüğünüzle temasa gelir gelmez erir. Şeker ağzınızda çözülür ve yoğun biçimde çikolatalezzetiverir .
VOLCANO, hava geçirmez ambalajından çıkarmadığınız sürece aylar boyunca çıtırlığını muhafaza eden bir çıtır çikolatadır. Çikolata oldukça nem çekicidir, yani su ve nem ürünü etkileyebilir.
* VOLCANO çikolatanın hacim başına standart çikolatadan daha az kalorisi vardır
VOLCANO çikolata havalandırılmış olduğundan küçük hava kabarcıkları içerir. Bunun yanında,standart çikolataya göre daha az kakao yağı ve biraz fazla şeker içermektedir. Sonuç ağırlık ve özellikle hacim başına daha az kalori içeren bir çikolatadır. Hacim bakımından aynı büyüklükte, ancakkalorisi standart çikolataya göre %90’a varan oranda daha azdır.
Ancak, nihai kalori miktarı, ürün tarifine ve VOLCANO çikolatanın kullanıldığı uygulamaya bağlıdır.

* VOLCANO çikolata lezzetli bir çikolata tadı ve zengin koku sağlar
Çikolataicintat en önemli şeydir. VOLCANO çikolata, zengin çikolata tadına, çikolata kokusuna ve lezzetli bir tada sahiptir.
Aşağıdabelittilençeşitlerde ve lezzetlerde sunulabilmektedir :
• Bitter: en kuvvetli tat ve sağlam yapı
• Sütlü: Üç türün en tatlısı, hafif ve çıtır doku (kremalı değildir)
• Beyaz: kremalı tat, kar beyaz
• Diğer olabilecek lezzetler limon, çilek, diğer meyveler, bal, kapuçino, yeşil çay vs.

* VOLCANO çikolata birçok farklı uygulamada kullanılabilir
VOLCANO çikolata bisküvilerin arasına konmak için çok uygundur Esas olarak her şekle kolayca dökülebilir.

* Ürün geliştirme geçmişi
Barry Callebaut, bu eşsiz çikolata üzerinde üç yıl önce çalışmaya başladı. Ürün fikri Barry Callebaut İsviçre’nindi, onlar daha sonra Wieze, Belçika’da bulunan Barry Callebaut Çikolata Araştırmaları Uzmanlık Merkezi yanı sıra Barry Callebaut Fransa ile yakın işbirliği yaptılar.
Çikolata şimdi Barry Callebaut’nun uluslararası gıda üreticisi müşterilerine sunulmaktadır.
Barry Callebaut bu ürünü kendi marka adıyla piyasaya sürmeyecektir. Ürünün mağaza raflarına gelmesi için yaklaşık iki yıl daha geçecektir.
Daha fazla bilgi için;
http://www.barry-callebaut.com/1468