|
|||
|
|||
Barry Callebaut Grubu 150 yıldan beri çikolata üretmekte ve günümüzde dünyanın önde gelen yüksek kalite çikolata ve kakao ürünleri tedarikçisidir. | |||
Büyük pazarların tamamındaki varlığı, geniş ürün ve hizmet yelpazesi ve inovasyon alanındaki liderliği, Barry Callebaut’ya, ihtiyaçlara göre özel olarak uyarlanmış ürün ve hizmetleri rekabetçi fiyatlarla sunabilme ve böylelikle müşterileri için sürdürülebilir değerler yaratma olanağı sunmaktadır. Dünyanın önde gelen yüksek kaliteli Kakao ve Çikolata üreticisi olup, satışlarının yaklaşık %62’sini endüstriyel üreticilere, %10’unu HO RE CA sektörüne ve %28’ni hammadde olarak Kakao Tozu, Kitlesi ve Yağı olarak gerçekleştirmektedir. Dünya geneline yayılmış 53 fabrikası, 9 bini aşkın çalışanı ile yaklaşık olarak 2 milyon ton toplam satış ve 5,6 Milyar EUR ciroya ulaşmış bulunmaktadır. Şirketin temel ustalık alanı - küresel kakao çekirdeği tedarikçiliğinden üst kalite çikolata ve çikolatalı ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesine kadar - çikolata sanatında sahip olduğu beceriler ve devamlı olarak inovasyona odaklı olmasıdır. Ortalama olarak, şirketin satışlarının %70’i son altı yıl içinde piyasaya arz edilen ürünlerden elde edilmektedir. Türkiye’de 1997 yılından beri faaliyet göstermekte olup, 2005 yılında ise Barry Callebaut Türkiye ofisini İstanbul’da kurmuş, 2012 yılına gelindiğinde ise Çikolata Fabrika yatırımını onaylamıştır. Ülkemizin orta vadeli ekonomik gelişimi ve Bisküvi – Çikolata endüstrisinin yapılanması göz önüne alındığında Eskişehir’in özellikle yatırım ve lojistik anlamında ideal bir lokasyon olacağı üzerinde anlaşılmış ve Çikolata Fabrikası 2013 yılı Ekim ayında resmen açılmıştır. Aynı yıl şu anda tüm dünyada 19’a ulaşmış olan “ Çikolata Akademi”lerinden bir tanesi de İstanbul’da açılarak, başta HO RE CA ve Endüstriyel müşterilerimiz olmak üzere Çikolata kalitesinin artması için hizmet vermeye başlamıştır. Karşılıklı ilham ruhuyla, müşterilerimiz ve çalışanlarının Çikolata Akademileri’nde çikolata hakkında daha fazla şey öğrenmelerini sağlıyoruz. Burada deneyimli teknik danışmanların verdiği pratik ve teorik dersleri takip edebilirler. Ayrıca Callebaut, dünyanın dört bir yanından gelecek vaat eden çikolata yeteneklerine yönelik bir platform da sunuyor; “Dünya Çikolata Ustaları”. Bu uluslararası yarışmada çikolata uzmanları, seyircilerin ve jürinin huzurunda yaratıcılıklarını ve profesyonelliklerini sergileyebilmektedirler. Barry Callebaut Grubu, Cacao Barry®, Callebaut®, Carma®, Van Houten® ve Bensdorp® gibi, her biri, yenilikçi üretim yöntemleri geliştirmek, ürün kalitesini sürekli olarak arttırmak ve yeni reçeteler yaratmak suretiyle çikolata endüs-trilerinin gelişimine önemli katkıları bulunan iyi bilinen markalardan oluşmaktadır. Yaklaşık 3 yıldır faaliyette olan fabrika, geçtiğimiz dönem içerisinde üretim kapasitesini 2 katına çıkararak yaklaşık 28 bin ton seviyesine ulaşmıştır. Kendi alanlarında çok iyi yetişmiş teknik ekibi, mühendisleri ve fabrika yönetim kadrosu ile ülkemiz “ Chocolate Confectionary “ sektöründe de globaldeki sloganı olan “ Barry Callebaut is the Heart and Engine of Chocolate and Cocoa Industry “ sloganını başarı ile devam ettirmeye, dünyadaki inovasyonları ülkemizde de taşımaya devam edecektir. Özel araştırma ve geliştirme ekiplerimiz, çikolata sektöründeki trendlere öncülük etmektedir. Müşterilerimizin üstün ve daha sağlıklı lezzetlere olan sürekli artan taleplerini karşılayabilmek amacıyla, sürekli olarak yeni ürünler geliştirmekteyiz. Müşterilerimiz, inovasyonlarımız sayesinde çikolata yeme zevkini sağlıklı bir çerçevede tadabilmektedirler. Çikolata ve kakao inovasyonlarında global lider olan Barry Callebaut; ürün geliştirme, işleme, eğitim ve pazarlama alanlarında da kapsamlı hizmetler sunmaktadır. Maliyet Liderliği, hem global hem de yerel gıda üreticilerinin Barry Callebaut ile çalışmayı tercih etmelerindeki önemli sebeplerden biridir. Barry Callebaut, “Kakao Ufukları” isimli girişimi vasıtasıyla, kendini hem geleceğe yönelik sürdürülebilir bir kakao üretimini sağlamaya hem de çiftçilerin yaşam standartlarını iyileştirmeye adamıştır. Barry Callebaut Grubu çikolata ve kakao alanındaki yenilikler bakımından dünya lideridir ve ürün geliştirme, işleme, eğitim ve pazarlama alanlarında kapsamlı hizmet çeşitliliği sunmaktadır. Maliyet liderliği, küresel olduğu kadar yerel gıda üreticilerinin de Barry Callebaut ile çalışmayı tercih etmelerinin önemli bir sebebidir. Grup “Kakao Ufukları” programı aracılığıyla sürdürülebilir kakao üretimi ve gelecek dönemlerde kakao arzının teminat altına alınmasının yanı sıra üreticilerin gelir düzeylerinin geliştirilmesine yardımcı olmak konularında kararlılıkla çalışmaktadır.Büyük ve küçük ölçekli müşterilerine endüstriyel ve özel çikolata ürünleri sağlayan Barry Callebaut, zaman içinde gıda sektörünün tümüne entegre çözümler sağlayan global bir kuruluş hâline gelmiştir. Bölgesel bazda örgütlenmiş olan şirket, birbirlerinden farklı iki müşteri segmenti’ne hizmet vermektedir; bu iki segment, endüstriyel gıda üreticileri ile zanaatkâr ve profesyonel tüketicilerdir. (Çikolatacılar, Pasta Şefleri, Fırıncılar, Restoranlar ve Hazır Yemek Firmaları gibi). Barry Callebaut, global varlığını genişletmeye devam etmektedir. Grup, varlığını geçtiğimiz yıllarda Doğu Avrupa, Asya Pasifik, Orta Afrika ve Güney Afrika gibi hızla büyüyen pazarlara da taşımıştır. Buna paralel olarak, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da bulunan mevcut üretim ağının optimizasyonunu da yapmıştır. Bu sayede Barry Callebaut, müşterilerinin çok yakınında üretim yapabilmekte ve global büyüme fırsatlarından en iyi şekilde faydalanabilmektedir. Barry Callebaut dünyanın önde gelen yüksek kalite kakao, çikolata ve pasta ürünlerinin üreticisidir. |
|||