GAGGENAU

Ertan FIRAT
 
Gaggenau mutfağında bugün Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan FIRAT ile birlikteyiz.

1961 Bingöl doğumlu olan Ertan FIRAT, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ekonomi Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu. 1987 yılında Tütüncüler Bankası Teftiş Kurulu’nda iş hayatına giren FIRAT, 1988 yılında Anadolu Sigorta Teftiş Kurulu’nda sigortacılığa başladı. Aviva Sigorta’ya Teknik ve Hasardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Aralık 2002 itibariyle katılan FIRAT, 5 Şubat 2004 tarihi itibariyle Genel Müdür olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan FIRAT, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, ODTÜ Mezunları Derneği üyesidir.

Günün yorgunluğunu zaman zaman mutfakta atmaya çalışan FIRAT bugün bizlere Şam fıstığı ve zeytinli pesto ile küçük kuzu filetoları yapacak.

Gaggenau Cihazları: Kızartma tavası ile birlikte ızgara / Sıcak hava fonksiyonlu fırın ızgarası Hazırlama Süresi: 20-25 dakika.
Malzemeler 20 adet küçük şiş için verilmiştir.

İçindekiler:
50gr. Şam fıstığı, ince kıyılmış
50gr. Yeşil zeytin, çekirdekleri çıkartılmış ve ince kıyılmış
1 demet taze kişniş, ince kıyılmış
3-4 yemek kaşığı rendelenmiş taze beyaz ekmek
2 yumurta, çırpılmış
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
Arzuya göre biraz limon suyu
Tuz, karabiber
5 küçük kuzu fileto
Zeytinyağı
Küçük tahta şişler, ıslatılmış (kürdan da olabilir)

Balsamik sos için gereken malzemeler:
1 ince kıyılmış arpacık soğanı
4 yemek kaşığı balsamik sirke
1-2 yemek kaşığı şeker
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanması:
Şam fıstıklarını, zeytinleri, kişnişi ve yumurtayı karıştırıp, sürülebilir yoğunlukta bir kıvam elde edinceye kadar taze rendelenmiş beyaz ekmek ilave edin. Sosu tuzlayıp biberleyin ve limon suyuyla tatlandırın. Kuzu filetoları önce uzunlamasına sonra enlemesine bölüp, her filetodan 4 parça elde edin. Parçaların bir tarafına hazırladığınız sostan sürün ve her parçaya bir kürdan batırın. Kızartma tavalı ızgaranın ısı kademesini 9 (küçük ızgaranın ısı kademesini ise 8) olarak ayarlayıp, ızgaraları önceden ısıtın ve kuzu filetolarını arzuya göre 5-7 dakika kızartın.

Bu arada arpacık soğanını kızgın yağda kavurun. Sirke ve şeker ekleyip orta ısıda pişirin. Tuz ve biberle tatlandırın. Servis etmeden önce, kuzu filetoları daha kızartma tavasının üzerindeyken bu sosu üzerlerine serpin.

Öneri: Kuzu filetoları sıcak hava fonksiyonunda fırının ızgarasında 220 derece ısıda (alttan 3. rafta) hazırlanabilir. Bunun için fırını ve tepsiyi önceden ısıtıp kuzu filetolarını ızgaranın altına yerleştireceğiniz kızgın tepside 7-9 dakika pişirin.

Swissôtel’de bulunan Gaggenau mutfağında ya da Kızıltoprak’taki Gaggenau Le Chic Lezzet Okulu’ndaki yemek kurslarına siz değerli okuyucularımız da katılabilir, sevdikleriniz için farklı tadları burada yakalayabilir, Gaggenau’nun birbirinden uzman cihazlarını bu mutfaklardayakından tanıyabilirsiniz