|
|||
|
|||
SGA’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Serdar Gökhan Arıkan’dan 9 yıllık başarı öyküsünü, siz değerli TÜGİAD ELEGANS okurları için dinledik.. | |||
Personel tedariği ve yönetimi konularındaki ticari faaliyetlerine, 1986 yılında Batman TPAO Rafinerisi için saha bakım elemanı, sondajcı, sıhhı tesisatçı, temizlik görevlisi ve genel hizmetli temin edebilecek kadar sıra dışı işlerle başlayan Serdar Gökhan ARIKAN, 1500 kişilik kadrosuyla gerçekleştirmekte olduğu bu ilk ticari faaliyeti sonrasında; 1997 yılında, devlet hastanelerine temizlik hizmetleri verme konusunu da ekleyen SGA’nın dünden bugüne gelen ve halen devam etmekte olan bir başarı öyküsü. 2003 yılında yapılan bir yasa değişikliği ile devlet hastanelerinin temizlik hizmetlerinde çalışan personelin, hizmet verilen kurumlar tarafından karşılanan yemeklerinin yerine, yemek bedellerinin ödenmesi seçeneğinin oluşması, yemek ve catering hizmetleri sektöründeki faaliyetlerimizin başlangıç noktası oldu. Bu gelişme sonrasında, hizmet verdiğimiz devlet hastanelerindeki personelimizin “bulduğunu değil, umduğunu” yiyebilmesi amacıyla; personelimize verilen yemek yerine, öngörülen yemek bedellerini almayı uygun bulduk ve yemek hizmetini dışarıdan satın alarak personelimize sunmaya başladık. Bu uygulamaya geçmemizin 20. gününde, satın aldığımız yemeklerde karşılaştığımız kalite sorunları nedeniyle üretici firmanın sözleşmesini feshederek bu defa, kendi yemeğimizi kendimiz üretmeye karar verdik. Hizmet verdiğimiz sağlık kurumlarından birinin arkasında bulunan lisede yer alan kantin işletmemizin olduğu binada, atıl durumda kalmış 40m2 büyüklüğündeki mutfağı kiraladık ve 90 kişi olan temizlik personelimizin yemeğini, kendimiz üretmeye başladık.. Kısa bir süre sonra, günlük taze malzemelerle ürettiğimiz yemeklerimizin lezzeti, önce kurumun amirlerinin, daha sonra da doktorlarının, hemşirelerinin dikkatini çekti ve tüm hastane personeli, kurumları tarafından üretilen yemekler yerine bizim temizlik personelimizin yemeğini tercih etmeye başladı.. Bu gelişme sonrasında, hizmet verdiğimiz kurumun ana mutfağının bize devredilmesine ve sadece kendi temizlik elemanlarımızın değil, tüm kurumun yemek hizmetinin bizden satın alınmasına karar verildi. Böylece, bir anda 90 kişilik yemek üretirken,1000 kişilik yemek üretmeye başladık ve böylece, hastaların ihtiyaçlarına göre farklılık gösteren diyet ve özel yemeklerin yanı sıra idari personele de ayrı olarak ürettiğimiz çok lezzetli yemeklerle, temizlik hizmeti verdiğimiz hastanelere, restoran kalitesinde yemek hizmeti de vermeye başladık. Yemek üretiminde kullanmak için, kendi evimize satın aldığımız ürünlerin aynısını satın aldık ve kendi ailemize, dostlarımıza hazırladığımız heyecanla, lezzeti mükemmel olan yemekler hazırladık.. Temizlik hizmeti vermekte olduğumuz devlet hastanelerinde çalıştırdığımız personelimize kaliteli yemek yedirebilmek amacıyla başladığımız yemek üretimindeki lezzet farkımız ve hizmet yaklaşımlarımız, beraberinde sürekli artan bir talebi de getirdi ve bu talebi karşılayabilmek amacıyla üç yıl içerisinde sürekli olarak yatırım yaptık, ilk etapta 100 kişiden 1000 kişiye çıkartmış olduğumuz günlük yemek kapasitemizi bu defa günlük 35.000 kişiye çıkarttık. Biz, sektördeki birçok firmadan farklı olmalıydık. Kapasitemiz büyürken, kalitemiz düşmemeliydi. Hizmette profesyonel, lezzette mükemmel olduğumuz sürece başarabileceğimize inanıyorduk. Bu inançla, dünyada kullanılan en son teknolojilere sahip olan, iş akış şemasına uygun olarak tasarlanmış, iş ve gıda güvenliğinde dünya standartlarını yakalamış bir tesis yaratmayı hedefledik, yarattık, sektörümüze fark kattık. Mesuliyetli, hassas bir işimiz olduğunun sürekli farkında olmamızın, hijyen standartlarında başdöndürücü üstünlükler sağlamamızın şart olduğunu biliyorduk, sağladık ve müşterilerimizin karşısına; ameliyathanelerde kullanılan hepa filtre sistemli pişirme alanımızla, steril üretimler için tasarlanmış hijyen bandımızla, temizliği ruhuna işlemiş kadromuzla çıktık, gururlandık. Sadece müşterilerimize karşı değil, dünyamızın geleceğine karşı da sorumluluklarımız olduğunu unutmadık ve benzerine çok az rastlanabilecek arıtma tesisimizle atıklarımızı evsel atık sınıfına indirgeyerek doğaya saldık, müşterilerimizin sadece hizmetimiz ve lezzetimizle değil, çevreci yönümüzle de gurur duymasını sağladık.. Üretimde kullandığımız ürünlerin tamamının satın alımında daha çok kazanmaya yönelik küçük hesaplar peşinde koşmadık, tüm ürünlerimizi taze olarak aldık, işine aşık kasaplarımızın ve gıda mühendislerimizin hassas kontrolleri sonrasında üretim alanlarımıza sevk ederek, bekletmeden taze olarak kullandık. Yemeğin tadının sevgi olduğunu bildiğimiz için, işini severek yapan şeflerden kurulmuş olan ekibimizle; hazır yemek standartlarında değil, anne yemeği tadında lezzetler yarattık. Obeziteye ve çağımızın vebası olan kansere karşı duyarlı üretim yapmamızın çok büyük bir üstünlük olduğunu, geride bıraktığımız yıllar boyunca hiçbir zaman unutmadık. Bu bilincimiz nedeniyle ülkemizin önde gelen hastanelerinin bizi tercih etmeleri sonrasında, tam 14 yıl boyunca edindiğimiz diyet yemekleri tecrübemizi doğru malzeme oranlarına, doğru pişme koşullarına ve doğru kalori standartlarına sahip yemekler olarak sunabilmenin müşterilerimizi çok mutlu edeceğine inandık; sunduk, çok mutlu ettik ve gururlandık. Bu üstünlüklerimizin bizi büyüteceğine, sektörümüzde saygın bir “marka” haline getireceğine inanıyorduk ve yanılmadık. Personelinin, öğrencilerinin, misafirlerinin buldukları yemeği değil, hayal ettikleri, umdukları yemeği yemelerini, çok mutlu olmalarını isteyenlerin tercihi olduk. Personel tedariği ve yönetimi konusuyla başlayan, yemek üretimiyle devam eden ticari faaliyetlerimizdeki farklarımız nedeniyle, her biri çok değerli dostlarımız olan müşterilerimizden gelen yeni talepler doğrultusunda, üstün başarılar elde ettiğimiz yemek üretimi ve temizlik hizmetlerimize; Catering, Güvenlik, Teknik Destek, ve Çevre Bakım Hizmetlerini de ekledik. SGA olarak 9 yıl boyunca elde ettiğimiz başarıların gururu ile sektörümüzde fark yaratmaya, bizlere güvenen değerli dostlarımızın güvenine layık olmaya devam edeceğiz. |
|||