GAGGENAU

AYSEL ELİBOL
 
Gaggenau mutfağında bugünAyser ELİBOL ile birlikteyiz. Bursa doğumlu olan Ayser ELİBOL, Üsküdar Amerikan Kız Koleji Mezunu. Arte Akmerkez Mağazası’nın Marka Müdürü. Lüks marka saat ve kalemlerin satış noktası olan Arte, Ayser Hanım’ın vaktinin büyük çoğunluğunu almakta. 3 kızı olan Ayser Hanım çalışma hayatına ikiz kızları doğduktan sonra ara vermiş, ancak kızların okula başlamasıyla o da çalışma hayatına geri dönmüş. Günün yorgunluk ve stresini mutfakta yemek yaparak atıyor ancak yoğun iş temposundan dolayı buna her zaman vakit bulamıyor. Ayrıca fırsat buldukça kayak ve yelken yapıyor. Ayser ELİBOL bugün sizlere Gaggenau mutfağında Burgonya şarabı içinde dana sarma yemeğini pişirecek. Amatör mutfakların uzmanı olarak adlandırılan Gaggenau Buharlı Kombi Fırın, kombine buğulamanın tüm olanaklarının kullanılabilmesini sağlıyor. Buhar vitaminler açısından en iyi pişirme yöntemi olarak bilindiği gibi, Buharlı Kombi Fırın besinlerin lezzetinde hiçbir değişiklik olmadan kalmasını sağlıyor.

Burgonya Şarabı İçinde Dana Sarma Dananın but kısmından 4 ince dilim Kızartmak için yaklaşık 30gr. Tereyağı Tuz Karabiber Kürdan

Sarma harcı için gereken malzemeler 150gr. kahverengi mantar 1 soğan 1 küçük demet maydanoz 1 çay kaşığı limon suyu Kavurmak için 30gr. Tereyağı

Sos için; 0,1 lt. Burgonya şarabı 0,5 lt krema

Hazırlanışı; Mantarları temizleyip dilimleyin, soğanı soyup ince yarım daireler şeklinde kesin. Her ikisini de kızgın yağda 4dk. kavurun. Tuz, karabiber, limon suyu ve iri doğranmış maydanoz ile tatlandırın.

Dana dilimlerini döverek inceltin ve her iki yanlarını tuzlayıp biberleyin. Mantarları et dilimlerinin üzerine yayın, dilimi rulo yapın ve kürdanla tutturun. Sarmaları kızgın tereyağında çepeçevre kızartın ve tereyağı ile yağlanmış fırın kabına yerleştirin.

Burgonya şarabını ve kremayı sarmaların üzerine döküp 20 dk. Kadar buharlı fırında pişirin. Etin suyunu sos olarak sarmaların üzerine paylaştırın. Yanında garnitür olarak küp şeklinde kesilip kızartılmış patates ve marul salata ile servis edin.