GAGGENAU

Lütfü KÜÇÜK
 
Lütfü KÜÇÜK, 1967 yılında İstanbul’da doğdu. 1985’te Kolej mezuniyeti sonrasında Londra’da Lisans ve Lisans üstü (BSc ve MBA) eğitimlerini 1991 yılında tamamladı. Bu dönemde ve sonrasında İngiltere’de gıda, lojistik ve ithalat/ihracat alanlarında çeşitli firma ve kurumlarda çalıştı. İlerleyen dönemlerde otomotiv alanında faaliyet gösteren firmasını İngiltere’de kurdu ve yönetti.

Türkiye’ye dönüş ve sonrasında, otomotiv ve döküm sektöründe üretim ve ihracat konularında yatırımlar yaparak aile şirketleri olan EKU Fren Kampana’yı geliştirme görevini üstlendi. EKU Fren Kampana ve Döküm Sanayi, bugün kendi dalında Avrupa’nın en büyük üreticisi olma özelliğini kazanmış ve kendi uzmanlık alanında Avrupa’da son yılların en büyük tesis yatırımına imza atmıştır.

Lütfü KÜÇÜK, TÜGİAD, (Türkiye Genç İşadamları Derneği)nin 2000 yılından günümüze kadar aktif bir üyesi olup, 2000 – 2004 yılları arasında Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyeliği ve 2004 – 2006 döneminde, Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.

Uluslararası İlişkiler Komisyonu üyeliği ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunduğu dönemlerde TÜGİAD’ın yurtdışında tanınması amacıyla çalışmalarda bulunmuştur. Özellikle İngiltere ve Avrupa genelinde ilişkilerinin geliştirilmesi için yoğun çalışmalar yürütmüştür.

Lütfü KÜÇÜK benzer sivil toplum örgütleri, sanayi ve ticaret odalarında TÜGİAD adına yurtdışı görevler almıştır. İngiltere’de TBCCI (Turkish British Chamber of Commerce and Industry) Yönetim Kurulu aktif üyeliğinde, İngiliz Parlamentosu ile olan ilişkilerin geliştirilmesi ve TBCCI Türkiye Ofisi görevlerini yürütmüştür.

Doğu Karadeniz kökenli olan Lütfü KÜÇÜK yüzme, scuba dalış, yelken başta olmak üzere deniz ve motorsiklet sporlarına ve çiftlik hayatına meraklıdır.

Lütfü KÜÇÜK evli ve bir erkek, iki kız çocuğu babasıdır.

Lütfü KÜÇÜK Elegans okurları için Karakabuk Midyesi pişirecek.

Karakabuk midyesi, limon otu ve Hindistan cevizi sütü ile

Gaggenau cihazları:
Kombi buharlı fırın,
Wok ocağı veya Gaggenau ocağı
Buharlı fırının sıcaklık derecesi: 100°C
Buharlı fırının nem kademesi: %100
Hazırlama süresi: 45 dakika
5-6 kişi için

İçindekiler:
2 kg karakabuk midyesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 sap limon otu,
ince kıyılmış 2 adet taze kırmızı dolma biber, tohumları, sapı ve içi temizlenmiş, ince kıyılmış
1 adet taze zencefil (2,5 cm uzunluğunda) soyulup ince doğranmış
2 demet taze kişniş, ince kıyılmış
1-2 çay kaşığı susam yağı
1demet pırasa, ince kıyılmış
400 ml hindistancevizi sütü (gerekirse 200 ml beyaz şarap ve 200 ml hindistancevizi sütü)
2-3 tatlı limon, sekize bölünmüş

Hazırlanması:
Nem kademesini ayarlamadan buharlı fırını 100°C’de ısıtın. Karakabuk midyelerinin kabuklarını iyice temizleyin, midyelerin sakalların çıkarın. Hasarlı ve kapanmayan midyeleri atın. Midyeleri delikli fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 100°C’de ve nem kademesi %100 olarak midyeler açılıncaya kadar, yaklaşıp 10-12 dakika pişirin.
Bu arada Wok tavasında veya büyükçe bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve limon otunu, kırmızı biber parçacıklarını, zencefil ve pırasayı ekleyip kavurun. Hindistan cevizi sütünü ekleyip kişnişi de karıştırın. Susam yağı, tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin veya Wok tavasının büyüklüğüne göre midyeleri hindistan cevizi sütünde döndürün. Tavanız tüm midyeleri alabilecek kadar büyük değilse, önceden ısıtılmış tabaklara midyeleri dağıtıp üzerlerine sıcak sosu paylaştırın. Yanlarında tatlı limon dilimleriyle sıcak sıcak servis yapın.

Bilgi: Delikli fırın kabına yaklaşık 2 kg karakabuk midyesi sığar.