GAGGENAU

ÖZLEM KIRIMLI DURULAR
 
Özlem KIRIMLI DURULAR İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsün’de Uluslararası İşletmecilik Masteri yaptı.

İş hayatına 1992 yılında JP Morgan Chase’te başladı. Daha sonra Bristol Myers Squibb, Schmalbach Lubeca Ambalaj San, Dade Behring Diagnostik ve Kesa Electricals PLC gibi firmalarda üst düzey yönetici olarak çalıştı.
Halen Lineadecor’da Genel Koordinatör olarak görev yapmakta. 3,5 yaşında Mert isminde oğlu var. Boş zamanlarında ailece vakit geçirmekten, bahçe ile uğraşmaktan ve seyahat etmekten hoşlanıyor. Fırsat buldukça kayak ve yelken yapıyor.
 


Özlem KIRIMLI DURULAR, TÜGİAD Sicil Disiplin Kurulu üyesidir.

Özlem KIRIMLI DURULAR Elegans okurları için Gaggenau mutfağında Tatlı-Ekşi Tavuk pişirecek.

Gaggenau cihazı: Wok ocağı
Sıcaklık derecesi: Maksimum
Hazırlama süresi: 30 dakika, bunun yaklaşık 8-10 dakikası pişme süresidir 4 kişi için

İçindekiler:
300gr tavuk göğsü, uzun ince parmak kalınlığında şeritler halinde kesilmiş
Soya yağı
1 acı kırmızı biber, çekirdekleri çıkartılmış, ince yuvarlaklar halinde kesilmiş
2 adet taze soğan , yuvarlak kesilmiş
1 diş sarımsak, kıyılmış
1/2 ananas, doğranmış
1 dolmalık kırmızı biber, ince şeritler halinde kesilmiş
1 adet pırasa, yuvarlak kesilmiş
50gr soya filizi
50gr akaju çekirdeği

Sos için gereken malzemeler:
75ml sirke
2 yemek kaşığı soya sosu 2 yemek kaşığı bal
Tatlandırmak için tuz
1 yemek kaşığı erik sosu
1 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı Worcester sosu

Hazırlanması: Eti yağda kızartıp sıcak tutun.Kabak dolmalık kırmızı biber, acı kırmızı biber, pırasa ve taze soğanı, bu sırayla Wok tavasında kendi suyuyla pişirin. Soya filizlerini, akaju çekirdeklerini ve sarımsağı ekleyin.
Ananas ve eti karıştırıp ekşi-tatlı sosla tatlandırın ve sıcak olarak servis yapın. Soya ve Worcester sosu oldukça tuzlu olduğundan tuzu dikkatli kullanın.
Öneri: Pilav, Gaggenau Kombi buharlı fırında mükemmel pişer. İstediğiniz miktarda pirinci deliksiz fırın kabına koyun. Pirinç paketinde belirtilen miktarda suyu ekleyin ve 100 ˚C ısıda ve %100 nem kademesinde pakette belirtilen süre kadar pişirin.