MUAMMER ALKIM
Sümer Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı


Türkiye'nin En Büyük Mücevher Merkezi Antalya'da Açıldı...


Sümer Kuyumculuk, Türkiye'nin en büyük mücevher merkezini ve Stork's Mücevher Mağazalar Zincirinin en büyük halkasını Antalya'da açtı. Turizm Bakanı Güldal AKŞİT'in açılışını yaptığı, 7.200 metrekarelik yeni Stork's mağazasının 20 milyon Euro'luk ciro yapması bekleniyor.

Türkiye'nin ve dünyanın tanınmış mücevher üreticilerinden Sümer Kuyumculuk, ülkemizdeki Stork's Mücevher Mağazalar Zinciri'nin en büyük halkasını 12 Nisan'da Antalya Aspendos Bulvarı'nda açtı. Turizm Bakanı Güldal AKŞİT tarafından açılan ve toplam 7.200 metrekarelik bir alana kurulan mağaza, Türkiye'nin en büyük mücevher merkezi olarak gösteriliyor.

AKŞİT, konuşmasında, kuyumculuk sektörünün turizme katkısının yadsınamayacağını ve turizmden elde edilen toplam geliri önemli ölçüde artırdığını; Stork's Antalya'nın, bu anlamda, Türkiye turizmi açısından çok önemli ve büyük bir yatırım olduğunu, hatta bu yönde adım atmak isteyen pek çok firmaya örnek teşkil edeceğini kaydederek, tüm Stork's ekibini kutladı. Yaklaşık 1.500 kişinin katıldığı açılışta, lazer şov ve ünlü mankenlerin katıldığı bir defile de yapıldı.

Sümer Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Muammer ALKIM ise, konuşmasında Türkiye'de kuyumculuk sektörünün kısa sürede müthiş bir atak yaptığını ve 40.000 işyerinin faaliyet gösterdiği iç piyasanın da katkısıyla ihracat gelirlerinin toplam 2,5 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını söyledi. Türkiye'nin şu anda 7 kıtaya mücevher ihraç ettiğini, işlenmiş altın ihracatında İtalya ve Hindistan'dan sonra 3. sırada yer aldığını ve kuyumculukta dünya liderliğine doğru ilerlediğini kaydeden ALKIM, turizmde de önemli gelişmeler yaşandığını, 2002 yılı itibariyle Türkiye'ye yaklaşık 11 milyon turistin geldiğini ve yaklaşık 10 milyar dolarlık döviz bıraktığını vurguladı. Bu iki sektörün hem birbirine, hem de Türkiye ekonomisine önemli faydalar sunduğunu ifade eden ALKIM, Türk kuyumculuk ürünlerinin kalite ve fiyat avantajını bilen yabancı misafirlerin, bu ürünleri satın almak için özellikle ülkemize geldiklerini; Sümer Kuyumculuk olarak, her iki sektörü buluşturacak ortak organizasyonlarla, bu ilgiyi bir avantaja dönüştürmek istediklerini belirtti. ALKIM, Stork's Antalya'dan, 20 milyon Euro'luk ciro beklediklerini söyledi. Bugün Türkiye'de 40'tan fazla Stork's mağazası bulunuyor ve Antalya'da açılan mağaza, en büyük Stork's mağazası özelliğini taşıyor. Sürekli büyümeyi ilke edinen Sümer Kuyumculuk, 2003 yılında Stork's markasıyla turizm sektöründe daha geniş kitlelere hitap etmek istiyor.

Stork's Antalya mağazasının, gerek kuyumculuk, gerekse turizm sektörlerine önemli katma değerler sağlaması bekleniyor. ALKIM'ın ifadesine göre, Antalya'ya yılda yaklaşık 5 milyon turist geliyor ve yeni Stork's mağazasının tamamen organize turist gruplarına yönelik hizmet vermesi hedefleniyor. Yaklaşık 2.400 metrekarelik 3 katı bulunan mağazada, dünya standartlarında üretilmiş geniş bir ürün yelpazesi satışa sunuluyor.

150 kişilik uzman bir kadronun görev yaptığı mağaza, turistlerin her tür talep ve beklentisini karşılayacak donanıma sahip. Yıl boyunca 150 bin yabancı turistin gelmesi beklenen mağazada, 30 VIP mücevher satış odası, açık satış bankoları, 100 kişilik tanıtım salonu, caf� ve çocuk oyun salonu yer alıyor.

Stork's'un yeni mağazasında, kendi ürettiği mücevher ürünlerinin yanı sıra altın sektörünün seçkin firmalarının ürünleri ve dünya çapında tanınmış saat markaları da satılıyor. 1971 yılında Muammer ALKIM tarafından kurulan Sümer Kuyumculuk, Türkiye'nin önde gelen mücevher üreticileri arasında bulunuyor. Sümer Kuyumculuk, günümüzde 5 kıtaya mal satan; yurtdışında şirketleri olan; imalat, ithalat, ihracat, toptan ve perakende satış yapan Sümer Şirketler Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Kuyumculuğun yanı sıra otelcilik ve turizm gibi alanlarda da faaliyet gösteren Topluluğun, Almanya, İsviçre ve Rusya'da şirketleri bulunuyor.

1997'de Stork's Mücevher Mağazalar Zinciri'nin yaşama geçirilmesi yönünde ilk adımı atan Topluluk, bugün Türkiye genelinde 40'tan fazla Stork's satış noktasına sahip. Sümer Şirketler Topluluğu'na bağlı diğer şirketler, Sümer Altın ve Kıymetli Taş, Sümer Juwelenshmuck, Sümer Jewellery Group, Iceberg Jewellery, Ektur Turizm ve Yatırım ve OROGOLD Kuyumculuk olarak sıralanıyor.

Stork's Mücevher Mağazalar Zinciri, Türkiye'de Sümer Şirketler Topluluğu bünyesinde faaliyet göstermektedir. Beş kıtaya mal satan ve yurtdışında şirketleri olan Topluluk, imalat, ithalat, ihracat, toptan ve perakende satış yapmaktadır.

Kuyumculuğun yanı sıra otelcilik ve turizm gibi alanlarda da faaliyet gösteren Topluluk, 1997'de Stork's Mücevher Mağazalar Zinciri'nin yaşama geçirilmesi yönünde ilk adımı atmıştır. 2002 yılı itibariyle Türkiye genelinde 40 satış noktasına ulaşan Stork's, bu sayıyı artırmayı hedeflemektedir.











# # # # # # # #