|
|
EĞİTİM
Eğitimde Örnek Bir Kurum Olmak
Ülkemiz AB'ye girmek için büyük bir uğraş veriyor. Ama eğitim kurumlarımızdan bazıları bunu başardı bile! Eyüboğlu Lisesi'nin Avrupa standartları uygunluğunda eğitim - öğretim yaptığı Uluslararası Okullar Avrupa Konseyi tarafından onaylandı! Ve Eyüboğlu Lisesi ECIS
(Uluslararası Okullar Avrupa Birliği) tarafından akreditasyon aldı. Yani Eyüboğlu Lisesi'nin eğitim - öğretim standartlarının her yönüyle Avrupa standartlarına uygun olduğu tescillendi.
ECIS akreditasyonunun kamuoyunda çok bilinen ISO standartlarından farkı, ECIS akreditasyonu, sadece eğitimle bağlantılıdır ve ECIS tarafından önceden belirlenmiş eğitimsel kriterlere uygunluğu ölçer. Çalışma 3 - 4 yıl kadar sürer ve bitiminde dünyanın değişik ülkelerindeki eğitim yöneticilerinden oluşan bir ekibin denetimiyle sonuçlandırılır.
2000 Temmuz ayında gelen olumlu sonuçla Eyüboğlu Lisesi dünyadaki 103 okulun arasına giren ilk ve tek Türk okulu oldu ve ECIS akreditasyon olurunu aldı. Kasım ayında ECIS Yıllık Genel Kongresi'nde ödülünü ECIS Genel Sekreteri Dr. Maybury ve ECIS Akreditasyon Direktörü Dr. Gerry Percy'den alan Eyüboğlu yöneticileri "Bitmedi" diyorlar. "Misyonumuz, kurumun tüm okullarının ve ülkemizdeki okulların aynı standartlara yükselmesine kadar sürecek."
Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nda arkasından koşulan bu yüksek standartların neler olduğuna bir göz atarken önce kurum felsefesinden başlamak gerekir. Bugünlerde artık her kurum kendisine bir felsefe, veya misyon belirlemenin ve buna göre hareket etmenin önemini kavramış görünüyor. Bu misyonlar genellikle güzel sözlerle dolu, fakat önemli olan misyonun içinin de doldurulması, yani felsefe ve hedeflerin hayata geçirilmesi, veya en azından bunun için uğraş verilmesi.
Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın felsefesi tüm veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte hazırlandı: "Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın felsefesi, Atatürk ilke ve Devrimleri ışığında, öğrencilerinin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak onları, akademik ve sosyal yönden ulusal ve uluslararası toplumun değerli bireyleri olarak hazırlamak ve eğitimde örnek bir kurum olmaktır."
Şimdi bu felsefenin nasıl hayata geçirildiğine bir göz atalım:
ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ
Eyüboğlu, tüm eğitim topluluğunda ilerici ve çağdaş atılımları, Atatürk devrimlerine bağlılığı ve Atatürkçü düşünce sistemi kapsamındaki çalışmaları ile isim yapmıştır. Bu düşünce sisteminin ana öğelerinden biri olan hümanist yaklaşım, kurumun okullarının her seviyesindeki öğrenci çalışmalarına akseder. Öğrenciler bu insancıl tutumu benimserler. Tüm düşünce ve görüşleri saygıyla karşılamaya hazır bireyler olarak toplum yaşamına hazırlanırlar.
BİREYSEL
FARKLILIKLAR
Çocukları ve gençleri aynı standartların uyarlandığı varlıklar olarak görmek yerine her birinin ayrı bir birey olduğu göz önünde tutulur. Bireysel yetenekleri keşfedilir ve geliştirilir. Sanat alanında, yani resim, müzik, tiyatro, yazın dallarında Eyüboğlu'nda keşfedilerek bugün konservatuvar öğretim üyesi, profesyonel müzisyen ve dansçı olan, devlet tiyatrolarında sahneye çıkan onlarca Eyüboğlu mezunu vardır.
(bkz.www.eyuboglu.com/mezunlar) Dünya Felsefe Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden düşünür gençler, halk oyunlarında dünya birincisi olan dansçılar, TÜBİTAK yarışmalarında derece alan özel Fen yetenekli çocuklar, çok küçük yaştan başlayarak öğrendikleri birinci yabancı dil İngilizce doktorası alarak üniversite öğretim üyeliği yapan dilcilerin tümü ilköğretim ve lise yıllarında okudukları okulda bu yetenek ve becerilerini geliştirmişlerdir.
AKADEMİK-SOSYAL YÖNLER ULUSAL VE ULUSLARARASI TOPLUMUN DEĞELİ BİREYLERİ OLMAK
1996 yılında dünyanın en saygın ve geçerli diploma programı olan Uluslararası Bakalorya (IB) okulu olarak kabul edilen Eyüboğlu Lisesi beş yıldır IB mezunları veriyor. Eleştirel bakış açısı, yüksek bir entellektüel seviye, geniş bir toplum bilim bilinci kazanan IB öğrencileri ülkemizde Boğaziçi, İstanbul Teknik, Ortadoğu Teknik gibi
üniversitelere, yurt dışında ise Oxford, Knox, Tufts, Boston Üniversiteleri gibi okullara giderek dünyaya dağıldılar. Aynı programın 1-5. sınıflar için uygulanan modeli IB PYP (İlköğretim 1. kademe - International Baccalaureate Primary Years Programme) ve 6. - 9. sınıflarda IB MYP (İlköğretim 2. kademe - International Baccalaureate Middle Years Programme) tüm Eyüboğlu öğrencilerini ulusal kültür değerlerini yitirmeden, öğrenmeyi öğrenmiş bireyler olarak yetişmelerini sağlıyor.
Kişinin sosyal yönden etkin olmasının onu toplumun fark edilir bir üyesi yapacağının, ve gerek ülkemizin, gerekse dünyamızın böylesi bireylere gereksinimi olduğundan hareketle Eyüboğlu'nda öğrencilerin faaliyet gösterdiği 63 eğitsel kol ve Kulüp vardır: Spor, Sanat, Yabancı Dil, Fen ve Matematik, Türkçe ve Edebiyat.
Sosyal Bilimler
Eyüboğlu Eğitim Kurumları çağdaş uygarlığa yetişmek, hatta onu geçmek için öncelikle öğretmen eğitiminin önemine inanır. Eyüboğlu öğretmenleri her yıl öğretim yılı başlamadan önce rutin olarak düzenlenen mesleki çalışmaları genişletmiş ve öğretmen kadrosunun tüm yıl boyunca yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen seminer, konferans ve atelye çalışmalarına yoğun katılımını desteklemektedir. Kurumdaki öğretmenlerden % 30'unun yüksek lisansı vardır.
Akademik kariyerlerini geliştirmek isteyen tüm öğretmenlere destek veren Eyüboğlu'nda 2001 yılında 21 öğretmen Amerika, University of Massachusetts Eğitim Bölümü Eğitim Yüksek Lisans programına devam etmektedir. Bugüne kadar 297 öğretmen yurt dışı eğitim çalışmalarına katılmıştır. Sevgi, kardeşlik, dayanışma ve barış duygularıyla donanmış; akademik seviyesi yüksek; ülkesinde ve dünyanın her yerinde fark edilebilir gençler yetiştiren, öğretmenlerini sürekli yenilik ilkesiyle destekleyen Eyüboğlu Eğitim Kurumları, topluma verdiği hizmeti sürdürmek kararlılığındadır.
Daha Detaylı Bilgi İçin:
Tel:
0216-443 01 06
web:
www.eyuboglu.com
|
|