Elegans Logo
Tügiad, Türkiye’nin Ekonomik, Sosyal Ve Siyasi Hayatına Katkı Sağlıyor.

Hamdi AKIN - TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı




TÜGİAD, kurulu? misyonu çerçevesinde yeralan ilkelerini koruyarak 2000’li yıllara girerken daha dinamik ve etkin bir öğüt olmaya yönelik hedeflerini, önümüzdeki dönemlerde uygulamaya koyacaktır TÜGİAD, bir iş örgütü olmakla birlikte kuruluşundan bu yana gelen faaliyetlerinde Türkiye’nin gündemini ve sorunlarını ön planda tutmuştur. Genç iş dünyası ve girişimcilerin dünya ölçeğinde kaliteye ve rekabet gücüne ulaşması TÜGİAD’ın en büyük hedefleridir. Ancak bunun gerçekleşmesi için Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrarın kurulması ve bunun kalıcı kılınması en önemli şarttır. Bu nedenle genç iş dünyasının beklentilerini ve önerilerini yansıtmak ve bu konuda etkin bir baskı grubu olmak en önemli hedefimizdir. Etkin bir baskı grubu haline gelmesi için yapılması gerekli olanlar önümüzdeki dönem TÜGİAD’ın yeni vizyonunu oluşturacaktır.

Bu amaçla öncelikle Türkiye’de daha yaygın bir örgütlenme hedeflenmektedir. Türkiye’nin ekonomisindeki dinamik yapı KOBI’lerden kaynaklanmaktadır. Ve Türkiye’nin ekonomik cazibe merkezleri olarak adlandırılan çeşitli bölgelerinde yine KOBI’lere dayalı önemli bir sanayileşme yaşanmaktadır. Bu bölgelerden üye sağlanması gerçek anlamda TÜGİAD’ın tüm Türkiye’deki genç i?adamlarını temsil etmesine katkıda bulanacaktır. Derneğimizin basındaki Türkiye ibaresi başka hiçbir genç işadamı derneğinde bulunmamaktadır. Bu ibarenin getirdiği sorumlulukları da yerine getirmenin bilinci içinde bulunmaktayız.

TÜGİAD üyeleri, Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasi hayatına doğrudan katkı sağlarken, kurumsal olarak da son on yıl içinde hazırladığımız çalışmalar, araştırmalar ve raporlar ile Türkiye’nin sorunlarına çözüm önerileri sunmak en önemli işlevlerimizden biri olmuştur. önümüzdeki dönem bu çalışanlar daha uzun perspektifler içeren ve Türkiye’ye yeni vizyonlar sunan iş dünyasının arzu ettiği Türkiye geleceğini yansıtan şekilde devam edecektir. Bu amaçla 1998 yılının Eylül, Ekim, Kasım aylarında arka arkaya yayınlanacak üç çalışma hazırlanmaktadır. Bu çalışmanın başlığı “Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıl Dönümüne Doğru Genç Vizyon Arayışları” olup; Ekonomik Yapısal Dönüşümler, Sosyal Yapısal Dönü?ümler ve Siyasi Yapşsal Dönüşümler olarak üç rapor halinde sunulacaktır. TÜGİAD’ın bugüne kadar hazırlamış olduğu 60’a yakın rapor yeniden değerlendirilecek, önümüzdeki yılları içeren yeni ekonomik, siyasi ve sosyal vizyonlar önerilecektir.

Dünyadaki küreselleşme ve liberalleşmenin yarattığı en önemli gelişme şirketler arası yaşanan rekabetin yerel alandan uluslararas? düzeye taşınmasıdır. Bu nedenle 1990’lı yıllar yoğun dış rekabet ile karşılaşan işletmelerin yeni yönetim stratejileri ve teknikleri geli?tirdikleri ve uyguladıkları yıllar olmuşur.

Bu kapsamda 1999 yılı içinde yayınlanacak olan ayrı bir çalışmamız bulunmaktadır. 2000’li yıllarda yeni yönetim teknikleri ana baılığı altında Değişim Mühendisliği, Statejik Yönetim, insan Mühendisliği ve Sinerjik Yönetim başlıklarında dört rapor yayınlanacaktır.

TÜGİAD’ın önemli bir özelliği de üyelerinin önemli bir bölümünün dış dünya ile ekonomik ve ticari başlantısının bulunmasıdır. TÜGİAD gerek üyelerinin bu yapısı nedeniyle, gerekse Türkiye’nin bölgesinde bulunduğu konum itibari ile ve sahip olduğu potansiyel nedeniyle yurt dışı ilişkilere özellikle Avrupa Birliği ile ilişkilere önem vermektedir. TÜGİAD bu amaçla üyesi olduğu Avrupa Genç işadamları Dernekleri Konfederasyonu’na katılımını ve katkısını arttırmayı hedeflemektedir. IKV gözlemcisi ve Avrupa Birliği Danışma Kurulu üyesi olmasından dolayı da Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyeliği için gerekli çalışmalara katkıda bulunmayı sürdürecektir. Bu konuda A.B’nin Türkiye ile ilgili tam üyelik kararı sonrasında gelişmeler iş dünyası üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır. A.B. ile siyasi ilişkilerin dondurulması Gümrük Birliği’nden doğan ilişkileri de olumsuz etkilemektedir. Ekonomik ve ticari bir işbirliği olan Gümrük Birliği anlaşmasının hükümlerine Türkiye uymalı ve ilişkilerini yeniden bağlatmalıdır. Böylece Gümrük Birliği anlaşmasından kaynaklanan uyuşmazlıkların Türkiye lehine çözülmesi olanağı yaratılmış olacaktır. Bugünkü ilişki düzeyinde uyuşmazlıklar birikmekte ve Türkiye bundan zarar görmektedir.

TÜGİAD’ın önemli misyonlarından birisi de iş dünyasının başarılı ve genç girişimcilerinden oluşan üyelerimizin bilgi seviyelerinin arttırılmasıdır. Bu nedenle Türkiye’nin önde gelen siyasetçi, bürokrat, bilim adamı ile konusunda uzman kişilerin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim toplantıları sürdürülecektir. Bu toplantıların üyeler arası iletişim kurulmasında da önemli bir payı bulunmaktadır. Girişimciler arasındaki işbirliği ve iletişim faaliyetlerini güçlendirmek için gerekli olan profesyonel bilgi alışverişini yoğunlaştırmaya bu dönem ağırlık verilmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla TÜGİAD’ın internette Web sayfasının daha kapsamlı olarak yeniden yapılandırılması ve tüm üyeler arasında E.Mail iletişim sisteminin kurulması arzu edilmektedir. TÜGİAD’ın gelişimi ve önümüzdeki dönem hedefleri çerçevesinde merkezimizin daha geniş bir yere taşınması da yine hedeflerimizin içinde yeralmaktadır.
önümüzdeki dönem için planladığımız çalışmaların ve hedeflerin başarısında tüm üyelerimizin her türlü katkıları en önemli unsur olacaktır.

HAMDİ AKIN:
TÜGİAD shall start implementing its targets to become a more effective and dynamic organization in the new Millenium while reserving its initial principles. The main target of the Association is to ensure that the young entrepreneurs od Turkey achieve quality levels and competitiveness on a world-wide scale. However, in order to realize this goal, Turkey has to have political and economic. Thus TÜGİAD has to become a very effective pressure group. TÜGİAD can only do with a more widespread organization which includes the SMEs. The studies and reports prepared by TÜGİAD have always played a vital role in proposing solutions to current problems. That will continue to be one of our priorities. Our Association will also continue to participate and contribute to the activities od the European Confederation of Young Businessmen’ s Associations. Moreover we shall support the process of Turkey’ s full membership to the EU. The current status of the relationship has a negative impact on the business community. That is why we should find a solution to existing problems and ensure the implementation of the customs union. Last but not least, TÜGİAD will continue to place the due emphasis on training seminars which bring members together with leading polticians, bureacrats and scientists. We shall also restructure our webpage, establish e-mail connection between members and move our headquarters to a more spacious place.

MEDYATEXT
Elegans'a mail